2020-04-21 08:12Pressmeddelanden

Slututställningar av Fotolinjen och Textillinjen presenteras i ny form

I slutet av april skulle elever från Fotolinjen och Textillinjen på Gotlands folkhögskola ha presenterat sina slututställningar i Gotlands Museums lokaler som en del av Konstmuseets utställningsprogram. På grund av coronaviruset är museet stängt, men utställningarna presenteras i en ny spännande form.

Publiken får både se och höra om utställarnas arbetsprocesser. I stället för att ha en traditionell visning av utställningarna kommer det att bjudas på små filmade presentationer där deltagarna berättar om sina verk.

Den blomstertid nu kommer av Fotolinjen
Utställningen handlar om tankar att växa upp och olika faser i livet. Om vår relation till naturen, varandra och känslan av övergång. Hur ska det bli med framtiden? Vi firar med blommor och sång att det gamla är över och det nya som kommer bävar vi för och längtar till i samma andetag. Det oåterkalleliga i att tiden som gått aldrig kommer igen.

Tjugo 2.0 av Textillinjen
Med inspiration från 1920-talet har deltagarna tolkat det 20-talet som pågår just nu. Vi har tolkat tidsandan och inspirerats av då verksamma konstnärer. Kanske finns det likheter, börskrasch och pandemi men också en stark framtidstro med det ”glada tjugotalet” och parollen ”aldrig mera krig”!

Vernissage: 2/5 kl 12.00

Plats: www.gotlandsfolkhogskola.se 

Kontakt:

Tove Sjögren, linjeledare Fotolinjen
Tel. 0498-20 36 60, 070-788 78 94
tove.sjogren@edu.gotland.se

Karin Seigerlund, linjeledare Textillinjen
Tel. 073-765 86 88
karin.seigerlund@edu.gotland.se

Angelica Blomhage,
verksamhetsansvarig Gotlands Konstmuseum
Tel: 0498 292776, 070 7292251
angelica.blomhage@gotlandsmuseum.se


Om Gotlands Museum

Gotlands Museum tillgängliggör Gotlands konst, historia samt natur- och kulturarv för gotlänningar och besökare från hela världen. Museet drivs av Föreningen Gotlands fornvänner och består av det kulturhistoriska museet Fornsalen, Gotlands Konstmuseum, Visby ruiner samt museigårdarna Norrbys, Kattlunds och Petes. Varje år besöker drygt 350 000 personer något av museets besöksmål. Gotlands Museum erbjuder utställningar, skolpedagogisk verksamhet, seminarier, föreläsningar, visningar, vandringar med mera. Museet bedriver också uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnads- och landskapsvård samt driver ett bokförlag, Fornsalens förlag, som bland annat ger ut årsboken Gotländskt arkiv.