2019-10-21 08:40Pressmeddelanden

Ler- och täljverkstad på höstlovet

Under höstlovet kan man besöka några av biblioteken på Gotland för kreativa och skapande sportlovsaktiviteter.

På Gråbo och Roma bibliotek finns möjlighet att prova på att skapa troll och superhjältar med keramikern Ulla Ahlby. Barn  mellan 7–12 år, och inte har några problem med att se var superhjälten eller trollet gömmer sig i lerklumpen kan delta, samt vuxna med sans för sagans mystik.

Tider: 28/19 på Gråbo bibliotek kl. 13–15 
29/10 på Roma Bibliotek kl. 14–15  

På Klintehamns bibliotek anordnas det, tillsammans med slöjd- och formkonsulenten Frode Falkenhaug, täljverkstad för troll och superhjältar. Av en hög av böjda grenar, kvistar och grenklykor tillverkas hjältar och väsen med hjälp av kniv såg och borr.
Tid: 31/11 kl. 10–12

Arrangör: Gotlands museum i samarbete med Gråbo, Roma och Klintehamns bibliotek.

För mer information kontakta:
Frode Falkehaug, slöjd- och formkonsulent 
Tel 0498-29 27 36, 0704-92 60 34
Epost: frode.falkenhaug@gotlandsmuseum.se

 

 

 


Om Gotlands Museum

Gotlands Museum tillgängliggör Gotlands konst, historia samt natur- och kulturarv för gotlänningar och besökare från hela världen. Museet drivs av Föreningen Gotlands fornvänner och består av det kulturhistoriska museet Fornsalen, Gotlands Konstmuseum, Visby ruiner samt museigårdarna Norrbys, Kattlunds och Petes. Varje år besöker drygt 350 000 personer något av museets besöksmål. Gotlands Museum erbjuder utställningar, skolpedagogisk verksamhet, seminarier, föreläsningar, visningar, vandringar med mera. Museet bedriver också uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnads- och landskapsvård samt driver ett bokförlag, Fornsalens förlag, som bland annat ger ut årsboken Gotländskt arkiv.