2019-08-12 09:23Pressmeddelanden

Gotland Art Week på Gotlands Konstmuseum

Under årets upplaga av Gotland Art Week är det både hands on och minds on på Gotlands Konstmuseum och man kan välja att gå på workshop, musikkonsert eller lyssna till en föreläsning.

Workshop med keramikern Helle Kobbernagel
Är man intresserad av keramik och lera finns det möjlighet att lära sig mer på onsdag den 14 augusti kl 13.30. Då bjuder museet in till en workshop med keramikern Helle Kobbernagel som visar och berättar kring olika lerors egenskaper och vad man kan skapa med dem. Under workshopen finns möjlighet att känna på olika leror och prova att forma dem. 

Föredrag med journalisten Ulrika Knutsson

Fredagen den 16 augusti kl 13.30 berättar Ulrika Knutson (journalist och författare som har medverkat som programledare och krönikör i en mängd program i TV och radio), om Elisabeth Tamms och Elin Wägners gemensamma skrift Fred med jorden från 1940. "Jorden är ej skapad av människohänder. Men människohänder ha slagit under sig jorden. Om den missbrukas, lider den och upphör att ge." Så skriver författaren Elin Wägner och jordbrukaren Elisabeth Tamm i den lilla skriften Fred med jorden. De var långt före sin tid i synen på miljö, ekologiskt jordbruk och hållbar konsumtion.

Lite senare, kl 15 samma dag, spelar Musikkollektivet Bobby Mull på Konstmuseets gård. Bandet gör som vanligt musikaliska nedslag i litteraturens och politikens sfär med några iakttagelser kring bland annat Strindbergs, Ingmar Bergmans och Rosa Parks liv.

 

 


Om Gotlands Museum

Gotlands Museum tillgängliggör Gotlands konst, historia samt natur- och kulturarv för gotlänningar och besökare från hela världen. Museet drivs av Föreningen Gotlands fornvänner och består av det kulturhistoriska museet Fornsalen, Gotlands Konstmuseum, Visby ruiner samt museigårdarna Norrbys, Kattlunds och Petes. Varje år besöker drygt 350 000 personer något av museets besöksmål. Gotlands Museum erbjuder utställningar, skolpedagogisk verksamhet, seminarier, föreläsningar, visningar, vandringar med mera. Museet bedriver också uppdragsverksamhet inom arkeologi, byggnads- och landskapsvård samt driver ett bokförlag, Fornsalens förlag, som bland annat ger ut årsboken Gotländskt arkiv.


Kontaktpersoner

Verksamhetsansvarig Gotlands Konstmuseum
Angelica Blomhage